5 - jan - 2022


Uit de kunst 3- Mahler-artikel

Amicae amicique,

Onder deze titel wil ik drie afleveringen schrijven, waarin ik kort de negen symfonieën van Gustav Mahler bijlangs ga. Mahler is een van de grootste componisten uit de laatromantiek en zijn werken zijn de vervolmaking van het symfonische concept van Beethoven. Waar hij tijdens zijn leven vooral bekend stond als buitenklasse dirigent, kennen wij hem voornamelijk door zijn grootse symfonieën. Elke aflevering zal 3 symfonieën beschrijven. Deze aflevering de symfonieën 7-9. Mocht u deze werken willen luisteren, trekt u er dan rustig een uur of langer voor uit. Aan het einde staat, evenals bij de eerste twee afleveringen, wederom een gedicht.

(meer…)

30 - apr - 2021


Uit de kunst 2 – Mahler-artikel

Amicae amicique,

Onder deze titel wil ik drie afleveringen schrijven, waarin ik kort de negen symfonieën van Gustav Mahler bijlangs ga. Mahler is een van de grootste componisten uit de laatromantiek en zijn werken zijn de vervolmaking van het symfonische concept van Beethoven. Waar hij tijdens zijn leven vooral bekend stond als buitenklasse dirigent, kennen wij hem voornamelijk door zijn grootse symfonieën. Elke aflevering zal 3 symfonieën beschrijven. Deze aflevering de symfonieën 4-6. Mocht u deze werken willen luisteren, trekt u er dan rustig een uur of langer voor uit. Aan het einde staat wederom een gedicht. 

(meer…)

1 - mrt - 2021


Uit de kunst 1 – Mahler-artikel

Amicae amicique,

Onder deze titel wil ik drie afleveringen schrijven, waarin ik kort de negen symfonieën van Gustav Mahler bijlangs ga. Mahler is een van de grootste componisten uit de laatromantiek en zijn werken zijn de vervolmaking van het symfonische concept van Beethoven. Waar hij tijdens zijn leven vooral bekend stond als buitenklasse dirigent, kennen wij hem voornamelijk door zijn grootse symfonieën. Elke aflevering zal 3 symfonieën beschrijven. Deze aflevering de symfonieën 1-3. Mocht u deze werken willen luisteren, trekt u er dan rustig een uur of langer voor uit. 

(meer…)